Billiga däck?

Billiga däck?

Letar du efter billiga däck till bilen?

När du letar billiga däck är det viktigt att tänka igenom vad som menas med billigt. När någon utlovar det billigaste däcket rör det sig ofta om just själva däcket. Ta reda på vad deras däck kostar färdigmonterade på din bil och jämför. Jämför också kvalitet, både på produkt, tjänster och service efter köpet. Hur smidigt är det till exempel att reklamera däcket om något skulle gå fel?

Delpris eller slutpris?

När du köper däck hos Däckfynd ingår alltid all service: demontering, montering, balansering och skifte. Inga överraskande avgifter tillkommer i slutet av ditt däckköp. Tryggt och säkert.

Låt dig inte luras av höga rabattsatser och frikostiga erbjudanden. När du jämför priser, glöm inte att titta på totalpriset. Vilka avgifter tillkommer? Många som har låga priser separerar däckpriset från själva arbetskostnaden och en rad tilläggsavgifter, t.ex, fälgtillägg och fraktkostnad. När vi lämnar pris på ett däck ingår alltid alla dessa kostnader. Se till att få ett billigt däck även i slutsumman!

Livslängd och andra egenskaper på billiga däck

Uttrycket ”du får det du betalar för” gäller även för däck. Ett premiumdäck har som regel en längre livslängd än ett billigt däck, så fundera hur länge du tänker köra på dina nya däck. Ett däck som verkar billigt till en början kan bli dyrt i längden om det slits ned snabbare.
Billiga däck har dessutom sällan samma egenskaper som ett dyrare, om man jämför saker som bromssträcka, hur bra det är på vatten och däckens ljudnivå.

Är det ett billigt däck även när något går fel?

Det kan låta bra att köpa något direkt på nätet, utan mellanhänder, till ett lägre pris. Men många saker är inräknade i ett pris som man inte tänker på vid första anblicken. Hur smidigt är det till exempel att reklamera ett däck om det skulle vara något fel på det? Vilka garantier lämnas efter ditt köp? Varifrån kommer däcken egentligen?

Vi månar om din säkerhet – billiga däck eller ej

Vi vill att våra kunder ska köra så säkert som möjligt. Därför säljer vi inte de allra billigaste däcken, av den enkla anledningen att de inte uppfyller rimliga säkerhetskrav (eller andra krav heller för den delen). Och i de fall vi säljer lågprisdäck eller så kallade ”billiga däck” – som faktiskt inte har lika bra egenskaper som dyrare – så berättar vi alltid om skillnaderna för dig som kund. Undersök alltså noga om de billiga däcken ger dig samma säkerhetsnivå som de som kostar lite mer. I valet mellan lägsta pris och säkerhet, väljer så gott som alla säkerheten. Den dagen vi behöver bromsa hårt, är vi alla glada över att ha ett så bra väggrepp som möjligt – oavsett vilket underlag vi kör på. T.ex. torrt, vått eller isigt underlag.